Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

“Ο εξαγωγικός προσανατολισμός των επιχειρήσεων του Νομού μας είναι επιτακτικός”: Αλέξανδρος Πάσχος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (30.10.2008)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή μας (30.10.2008) ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αλέξανδρος Πάσχος ανάλυσε όλες τις τελευταίες δράσεις του Επιμελητηρίου για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στο Νομό μας.

Συζητήσαμε για τις επιχειρηματικές αποστολές που διοργάνωσε πρόσφατα το Επιμελητήριο στην Ουκρανία (Κίεβο), Ρωσία (Αγ. Πετρούπολη) και Σερβία (Βελιγράδι). Ο κος Πάσχος τόνισε την ανάγκη για εξαγωγικό προσανατολισμό από τις επιχειρήσεις του Νομού Θεσπρωτίας, και ανέφερε ότι “έχει γίνει ήδη η αρχή προς την κατεύθυνση αυτή”. Στις αποστολές συμμετείχαν 7 επιχειρήσεις στην Ουκρανία, 11 στην Ρωσία, και 5 επιχειρήσεις στο Βελιγράδι. Τα αποτελέσματα σύμφωνα με τον κο Πάσχο είναι ικανοποιητικά ενώ περισσότερα θα φανούν στο επόμενο διάστημα.

Συζητήσαμε επίσης για το νέο κτίριο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και σε πιο στάδιο βρίσκεται αυτή την στιγμή ο σχεδιασμός. Σε ερώτηση μας για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ανέφερε πως εάν όλα πάνε καλά χωρίς καθυστερήσεις, μέσα σε 18 μήνες μπορεί το κτίριο να είναι έτοιμο!

Επίσης συζητήσαμε για την διαδικασία αγοράς του οικοπέδου στην Παν. Τσαλδάρη όπου εκεί αρχικά είχε σχεδιαστεί να γίνει το κτίριο, και ποιες είναι οι διαδικασίες από εδώ και πέρα προκειμένου να πωληθεί.

Τέλος ο κος Πάσχος αναφέρθηκε στο θέμα του μόνιμου εκθεσιακού χώρου από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στους Άγιους Σαράντα της Αλβανίας, και άφησε αιχμές για τους λόγους που τελικά απορρίφθηκε η πρόταση για την Δράση, που είχε υποβληθεί στο Interreg ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ. Επιπλέων ανέφερε πως η Διοίκηση του Επιμελητηρίου έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις της και προτίθεται να πραγματοποιήσει το έργο αυτό, ακόμα και με ιδίους πόρους του Επιμελητηρίου.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του κου Πάσχου ζωντανά στην κατηγορία "Podcasts: Intreviews".

Παρακάτω ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια: