Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

"Το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας έχει Ολοκληρωθεί": Δημήτρης Δημάκος, Πρόεδρος ΒΙΟΠΑ ΘΕ Α.Ε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή μας (23.10.08) ο κος Δημήτρης Δημάκος, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας, Νομαρχιακός Σύμβουλος και Παιδίατρος στο επάγγελμα, τόνισε ότι το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας έχει ολοκληρωθεί και ότι απομένει να εκδοθεί η Διαπιστωτική Πράξη από το Υπουργείο Ανάπτυξης, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα.

Με τον κο Δημάκο συζητήσαμε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο Βιοτεχνικό Πάρκο, ποια είναι η πορεία του, σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα, πότε παραδίδεται και ποια είναι τα επόμενα βήματα.

Στα 30 λεπτά της συζήτησης μας εξήγησε ότι το έργο “έχει ολοκληρωθεί” και πως τις επόμενες μέρες θα συσταθεί ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου αποτελούμενος από τους ίδιους τους επενδυτές. Επίσης ανέφερε το τεράστιο ενδιαφέρον επιχειρηματιών να εγκατασταθούν εκεί αφού είναι ένας χώρος με όλες τις σύγχρονες παροχές για μια επιχείρηση και επιπλέον παρέχεται η μέγιστη επιδότηση από τον Αναπτυξιακό Νόμο που φτάνει στο 60%.

Στην ερώτηση μας για το κόστος κατασκευής του συνολικού έργου μας απάντησε ότι έφτασε στο ύψος των 2 εκ. ευρώ, και πως οι επενδυτές που βρίσκονται σήμερα εκεί είναι “πολύ τυχεροί”.

Στην ερώτηση για το μέλλον του Πάρκου ανέφερε ότι τα επόμενα βήματα είναι η επέκταση του Πάρκου 150 στρεμμάτων σε διπλανή έκταση που έχει ήδη παραχωρηθεί από τον Δήμο Παραμυθιάς. Ανέφερε ότι το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο και πως “υπάρχει λίστα αναμονής από ενδιαφερόμενους επενδυτές”.

Φωτογραφικό υλικό από την συνέντευξη υπάρχει παρακάτω.




Δεν υπάρχουν σχόλια: